سرطان از مهمترین عوامل مرگ و میر ناشی از بیماریها در کشور بوده و سالانه هزینه قابل توجهی به خانوادهها و نظام سلامت کشور تحمیل میکند که بایستی اقدامات لازم در کنترل همه جانبه و موثر در سرطان تدوین و عملیاتی شود. در برنامه جامع ملی کنترل سرطان به چهار برنامه اصلی شامل: • پیشگیری اولیه • تشخیص زودهنگام • تشخیص و درمان بیماری • مراقبت های حمایتی و تسکینی تقسیم بندی می شود که در حال حاضر عمده منابع مالی در حوزه تشخیص و درمان سرطان صرف شده است. براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، مراقبتهای تسکینی، مجموعهای از اقدامات هستند که که با هدف ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج و خانوادههای آنان انجام میشود و اقدامات پیشگیری، تشخیص زودهنگام، ارزیابی کامل و درمان درد و سایر مشکلات روحی،روانی و فیزیولوژیک را شامل میشود.همچنین مراقبتهای حمایتی به اقداماتی گفته میشود که به بیمار و خانواده وی برای کنار آمدن با بیماری کمک میکند. امروزه صاحبنظران، معتقدند هرچند نیاز به خدمات مراقبتی در روزهای آخر زندگی برجستهتر است، نیاز به چنین مراقبتهایی در بسیاری از مواقع از همان روزهای اول، تشخیص بیماریهایی چون سرطان وجود دارد. گستره این خدمات، فقط به جنبههای جسمانی بیمار محدود نبوده و جنبههای روانی و معنوی موضوع، همواره مورد توجه قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت معتقد است که این مراقبتها باید در اولویت برنامههای سلامت عمومی و مدیریت بیماریها باشد. جلب رضایت مردم یکی از پنج هدف اساسی نظام سلامت در دنیا است. با اینکه نظام سلامت در قرن گذشته پیشرفتهای چشمگیری در زمینه ارائه خدمات درمانی و افزایش بقای بیماران داشته است، هنوز نتوانسته خواست مراجعین خود را برآورده کند. از دیدگاه هزینههای سلامت نیز در صورتی که نظام مدون برای تامین این نیازها وجود نداشته باشد، این بیماران برای رفع نیازهای اولیه خود به مراکز مختلف نظام سلامت مراجعه میکنند و با توجه به اینکه مراجعه آنها به نظام سلامت پیشبینی نشده است، ناگزیر این بیماران با مراجعه به مراکز تخصصی و فوقتخصصی، در اورژانس و یا بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستانها، ساعتها و روزها بستری میشوند. مرکز جامع طب پیشگیری ، ارتقاء سلامت و کنترل سرطان رویان با هدف ارائه برنامه جامع کنترل سرطان شامل پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان در زمینه سرطان راه اندازی گردید.
سرطان از مهمترین عوامل مرگ و میر ناشی از بیماریها در کشور بوده و سالانه هزینه قابل توجهی به خانوادهها و نظام سلامت کشور تحمیل میکند که بایستی اقدامات لازم در کنترل همه جانبه و موثر در سرطان تدوین و عملیاتی شود. در برنامه جامع ملی کنترل سرطان به چهار برنامه اصلی شامل:
• پیشگیری اولیه • تشخیص زودهنگام • تشخیص و درمان بیماری • مراقبت های حمایتی و تسکینی
تقسیم بندی می شود که در حال حاضر عمده منابع مالی در حوزه تشخیص و درمان سرطان صرف شده است. براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، مراقبتهای تسکینی، مجموعهای از اقدامات هستند که که با هدف ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج و خانوادههای آنان انجام میشود و اقدامات پیشگیری، تشخیص زودهنگام، ارزیابی کامل و درمان درد و سایر مشکلات روحی،روانی و فیزیولوژیک را شامل میشود.همچنین مراقبتهای حمایتی به اقداماتی گفته میشود که به بیمار و خانواده وی برای کنار آمدن با بیماری کمک میکند. امروزه صاحبنظران، معتقدند هرچند نیاز به خدمات مراقبتی در روزهای آخر زندگی برجستهتر است، نیاز به چنین مراقبتهایی در بسیاری از مواقع از همان روزهای اول، تشخیص بیماریهایی چون سرطان وجود دارد. گستره این خدمات، فقط به جنبههای جسمانی بیمار محدود نبوده و جنبههای روانی و معنوی موضوع، همواره مورد توجه قرار دارد.
سازمان جهانی بهداشت معتقد است که این مراقبتها باید در اولویت برنامههای سلامت عمومی و مدیریت بیماریها باشد. جلب رضایت مردم یکی از پنج هدف اساسی نظام سلامت در دنیا است. با اینکه نظام سلامت در قرن گذشته پیشرفتهای چشمگیری در زمینه ارائه خدمات درمانی و افزایش بقای بیماران داشته است، هنوز نتوانسته خواست مراجعین خود را برآورده کند. از دیدگاه هزینههای سلامت نیز در صورتی که نظام مدون برای تامین این نیازها وجود نداشته باشد، این بیماران برای رفع نیازهای اولیه خود به مراکز مختلف نظام سلامت مراجعه میکنند و با توجه به اینکه مراجعه آنها به نظام سلامت پیشبینی نشده است، ناگزیر این بیماران با مراجعه به مراکز تخصصی و فوقتخصصی، در اورژانس و یا بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستانها، ساعتها و روزها بستری میشوند.
مرکز جامع طب پیشگیری ، ارتقاء سلامت و کنترل سرطان رویان با هدف ارائه برنامه جامع کنترل سرطان شامل پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان در زمینه سرطان راه اندازی گردید.